Поштовани,

 

Обраћамо Вам се са циљем да помогнете у заједничкој борби против све учесталијих малигних болести, који се јављају у последњој деценији у Рашкој области и нашој земљи у целини.

На територији општина Пријепоље, Прибоја, Нове Вароши, Сјенице, Новог Пазара и Тутина регистровано је више од 50 оболелих од леукемије, углавном деце и омладине, а велики број оболелих је умрло. Оволики број оболелих на релативно малом простору поприма облик епидемије. Већина пацијената лечи се на Институту за хематологију Клиничког центра Србије и на Институту за здраствену заштиту мајке и детета и другим институтима Републике Србије. Њихово збрињавање и лечење захтева много тога што ова земља није у могућности да обезбеди. Због тога је и Хуманитарна организација “Стара Рашка” из Београда, преко своје представнице др Загорке Попадић (регистровани кординатор под бројем 1171), предузела мере како би ублажила патње овој угроженој популацији и омогућила им живот достојан човека.

Хуманитарна организација “Стара Рашка” настоји да пронађе даваоце (доноре) сепарисаних тромбоцита и крви. Такође настоји да обезбеди савремену дијагностичку опрему, што ће утицати на побољшаљње услова лечења оболелих. За све то недостају финансијска средства.

Хуманитарна организација “Стара Рашка” сматра да је неопходно упознати јавност са овим чињеницама.

У нади да ћете препознати патњу оболелих од леукемије из ових крајева љубазно Вас молимо да им на било који начин помогнете. Сви облици помоћи су добродошли.

Сва обавештења у вези процедуре пружања помоћи можете добити преко канцеларије Организације на телефон 011 3131 638 или преко нашег представника др Загорке Попадић на телефон 065 2000 192.

С поштовањем и захвалношћу,

 

                                                        ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА

                                                         “СТАРА РАШКА” из БЕОГРАДА

                                                  Рајко Добросављевић, председник с.р.

ДОНАТОРИ