У 2021. години „Стара Рашка“ је два пута учинила хуманитарну мисију српској популацији у Тутину – на дан највећег православног празника Васкрса и на дан Благе Марије 04. августа односно на дан Свете Марије Магдалене коју слави Црква у селу Попе покрај Тутина.

О Васкрсу „Стара Рашка“ даровала је 65-оро болесне и сиромашне српске деце по 5.000 динара, а додатно 04. августа још 20-оро деце по 5.000 динара.

Поводом Славе Цркве група присутних активиста „Старе Рашке“ даривала је Цркву са 1000 евра (Београђани Рајко Добросављевић, Радиша Томашевић, Његослав Трифковић и Војин Вучићевић и Пријепољац Свето Жунић).

„Стара Рашка“ планира да до краја године учини још једну хуманитарну помоћ Српској заједници у Тутину.

Посвећеност „Старе Рашке“ Србима у Тутину позитивно је оценила локална самоуправа Тутина, у саставу Бошњака и муслимана. По јавном конкурсу доделила јој је 200.000 динара за решавање проблема Срба у Тутину.

У раним јутарњим часовима (у 7.30) председник општине Тутин господин Салих Хот са сарадницима примио је делегацију „Старе Рашке“. Позитивно је оценио активности Хуманитарне организације у Тутину и обећао сарадњу са овом Организацијом. Тог дана делегација се састала са директором Фабрике намештаја „Далас“ у Тутину господином Џемом Шаховићем, који је обећао већу донацију за организовање у Тутину крајем ове или почетком идуће године Хуманитарне трибине „Хуманост нема нацију“.

„Стара Рашка“ је посебно задовољна што је фактор брисања националних тензија у Тутину. Очекује да буде узор другима.

УПРАВНИ ОДБОР

ДОНАТОРИ