ПРИЈЕМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ „СТАРЕ РАШКЕ“ У ПРЕДСЕДНИШТВУ СРБИЈЕ

 

На молбу „Старе Рашке“ њену делегацију, коју су предводили председник Организације и председник њеног Управног одбора, примио је 5. јула 2019. године у Председништву Србије г. Никола Селаковић, генерални секретар Председника Србије.

Пријем у председништву: докуменат за архиву хуманитарне организације

Плодоностан састанак: биће помоћи Хуманитарној организацији

У дужем разговору доминирале су теме које се тичу двадестогодишњег рада Хуманитарне организације, њеног будућег рада и актуелних тема живота у Рашкој области, с обзиром да ова Организација реализује више пројеката од националног значаја и да се њен обим и карактер послова разликују од свих других хуманитарних организација у земљи.

Реферисање председника "Старе Рашке", г. Рајка Добросављевића

У домену културног наслеђа

Закључак је да „Стара Рашка“ треба да буде прихваћена од органа и институција као њихов партнер у многим пословима од друштвеног значаја. Треба помоћи да ова Организација још више ојача финансијски и кадровски, да би наставила успешно реализиовање својих планова и пројеката на добробит угрожених којима је потребна хуманитарна и социјална помоћ.

Важна саопштења „Старе Рашке“ после овог састанка су:

  1. Покровитељ Манифестације „Јавор 2019.“ биће Председник Србије г. Александар Вучић.
  2. „Стара Рашка“ ће иницирати да Манифестација на Јавору постане заједничка свих локалних самоуправа Западне Србије, са чијих територија је на Јавору 1876. године погинулo близу 20.000 војника.
  3. „Стара Рашка“ ће наставити пројекат женидбе српских момака са девојкама ван Србије.
  4. У овој години биће асфалтирана траса пута која спаја општине Нова Варош и Ивањица, у дужини од пет километара од Штиткова према Ивањици, а идуће године осталих осам километара према Кушићима и Катићима.
  5. Поводом јубилеја (20 година постојања и успешног рада) Хуманитарна организација ће добити заслужено признање и биће подржано издавање Монографије и израда филма везано за тај јубилеј.
  6. Било је разговора и договора о више текућих питања, која се тичу хуманитарног и социјалног рада ове Организације, али и питања из области друштвене надградње. 

РАЈКО ДОБРОСАВЉЕВИЋ, председник Организације