„СТАРА РАШКА“ ОДУСТАЛА ОД ОДРЖАВАЊА У ТУТИНУ ХУМАНИТАРНЕ ТРИБИНЕ „ХУМАНОСТ НЕМА НАЦИЈУ“

 

Управни одбор Хуманитарне организације уврстио је у Програм рада за 2019. годину одржавање  хуманитарне Трибине у Тутину, попут раније одржаних Трибина у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши и Сјеници.

После одлуке локалне самоуправе у Тутину да се улицама у овом граду дају имена Aћиф ефендије, Албанаца Адема Демаћија и Ибрахима Ругове и др., највећих зликоваца српског народа, Управни одбор је одлучио да Трибину у Тутину скине са дневног реда. Учињено је то после реаговања српског народа да се чином локалне самоуправе у Тутину вређају осећања српског народа, јер је Тутин у Србији. Одлуку је донела Странка демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина, која има већину у скупштини општине Тутин, иако су против те одлуке биле странке у скупштини Социјалдемократска партија Србије Расима Љајића и Странка правде и помирења Муамера Зукорлића.

Одлука да се у Програм рада уврсти Трибина у Тутину донета је иако се знало да у Тутину има само 1,5% православаца, односно знало се да би највећа вредност хуманитарне помоћи била додељена муслиманима и Бошњацима.

Уместо Тутина планирана Трибина биће одржана у једној од осталих општина у Рашкој области или у општини Рашка.

УПРАВНИ ОДБОР