Content

ДОНИРАЊЕ ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКОГ СИСТЕМА MONEYBOOKERS

Уплата се врши путем сајта www.moneybookers.com, на E-mail : humorg@stararaska.org

Teкући динарски рачуни: 145-5477-34

Инструкције за пријем новца преко инструкције за пријем новца путем Societe Generale Banke

Антифашистичке борбе 29, спрат V, стан 17

11070 Београд

телефон: 381 11/ 3131-638

мобилни: + 381 65 3131 639

е-маил: humorg@stararaska.org

hum.org.stara.raska@gmail.com

Koнтакт особе

Рајко Добросављевић - Председник организције

Војин Вучићевић -
Председник Управног одбора

Чедо Вучићевић -
секретар Организације

Др Зага Попадић -
Извршни директор за област здраства

Проф др Војислав Миловановић - извршни директор за дијаспору и односе са верским заједницама

Content

 

Незапамћено невреме задесило је Пештер 19. маја ове године, када је град величине ораха оставио без кровова куће многих домаћинстава на подручју села Багачиће, Богути и Вишњице, коју вест су емитовали сви електронски медији у Србији.

Да ли је двадесетгодишњи јубилеј велики јубилеј? Јесте, ако је његово трајање у времену било успешно. Јубилеј „Старе Рашке“ је изузетно велики, због остварених резултата у његовом трајању.

Хуманитарна организација ''Стара Рашка'' из Београда на основу члана 51. Статута  р а с п и с у ј е,

К   О   Н   К   У   Р   С           

У Уторак 28. јануара Управни одбор је одржао прву седницу у 2020. години, којој су присуствовали чланови Управног одбора и Надзорног одбора, чланови инокосних орагана Организације и председници Завичајних удружења Прибоја, Нове Вароши, Пријепоља и Сјенице, њих укупно 22.

„Стара Рашка“ остаје верна традицији, захваљујући Хуманитарној Фондацији „Стара Рашка“ из Канаде, да у Рашкој области дели Божићне поклоне болесној и сиромашној деци, деци без родитеља и деци чији родитељи нису запослени.

У освит 2020. године Хуманитарна организација је поделила поклоне за 860 деце, у вредности од 4.300.000 динара.

Постала је пракса да Хуманитарна организација „Стара Рашка“ одржава Хуманитарну трибину у општинама Рашке области. Нова Варош је имала привилегију да има Трибину два пута у последње три године – 2017. и 2019. године.

Нова Варош слави дан ослобођења од Турака 1.новембра 1912. године. Данас је то Дан општине, који се обележава у присуству грађана Нове Вароши и позваних гостију.

У уторак 29. октобра 2019. године у нововарошком Дому културе, поводом Дана општине 1.новембра, Хуманитарна организација организовала је изложбу фотографија на платну под називом „Нова Варош у слици и речи“, аутора Рада Прелића, дугогодишњег фотографа ТАНЈУГА, родом из Мишевића у општини Нова Варош.

Pages