Министар Никола Селаковић посетио „Стару Рашку“

На позив Хуманитарне организације 24. јануара 2023. године министар Министарства за рад, запошљавање и социјална питања Никола Селаковић са државним секретаром тог Министарства Крстом Јањушевићем посетио је „Стару Рашку“. Гост је домаћину поклонио портрет Светог Симеона Мироточивог (Стефана Немање), Светитеља кога слави ова Организација.

                                                                                                             

Госте су дочекали председник Организације Рајко Добросављевић, председник Управног одбора Војин Војо Вучићевић и заменик председника Управног одбора Драгојле Драго Остојић. Плодоносни састанак трајао је два сата.                                                                                                         

Министру је уручена Златна плакета, која му је додељена поводом јубилеја Организације – 20 година постојања и успешног рада, за свеукупан допринос успешном раду ове по  много чему јединствене Хуманитарне организације у Србији. Уручена му је и Монографија Хуманисти и родољуби, која ће бити актуелна наредних деценија. 

                                                                                                                                                                       

       

                                                                                                             

Разговарало се о програмима које реализује „Стара Рашка“ и о програмима које би Организација требало да уврсти у свој план. Министарство је спремно да у оквир своје надлежности помогне Хуманитарној организацији, која је за свој рад одликована Златном медаљом за заслуге и Орденом Светог Саве.   

                                                                                                                                                                                                         

Једна од тема разговора била је планина Јавор и на њој Манифестација посвећена Српско – турском рату 1876 – 1878., која се одржава 15 година, под покровитељством председника Србије. Године 2026. је 150 – та година од Јаворског рата, што ће бити обележено у организацији државе, уз присуство свих општина Западне Србије и шире са чијих територија су учествовали и гинули војници у Јаворском рату. „Стара Рашка“ као оснивач постојеће Манифестације на Јавору биће незаобилазни субјект у обележавању јубилеја.                                                                        

На састанку се разговарало и о повећању стопе наталитета, изградњи инфраструктуре, о социјалним и хуманитарним темама од значаја за Рашку област и целу Западну Србију.                                                                                                          

Ради реализовања договореног „Стара Рашка“ ће морати кадровски да ојача, јер је пред њом пуно социјалних и хуманитарних задатака. Све задатке „Стара Рашка“ ће успешно обавити, као што је то чинила пуних 22 године, што сведоче добијена државна и црквена одликиовања.                                                           

                                                                                                                                             Управни одбор

ДОНАТОРИ